Grote Stappen Vooruit

Tussen het vuurwerk door is er tijd voor leuke dingen. Op het moment hebben wij onze handen vol aan Chiyo en haar vuurwerk angst. Maar in de middag is het gelukkig nog rustig.

Vanmiddag hebben we even gek gedaan met Chiyo. We realiseerde ons dat ze al met grote stappen voor uit gaat. Afgelopen maandag zijn wij naar de dierenarts geweest voor controle van haar buikwond wat ze overhield van de sterilisatie. Het was genezen en zag er goed uit. Het rompertje mag dus af!

Ze was vanmiddag druk, liep met haar staart en oortjes omhoog. Tijd om even gek te doen met haar favoriete speeltje! Heen en weer rennen, trekken, kauwen, knagen. Omdat het speeltje van rubber is, en wij liever niet willen dat ze rubber binnen krijgt tijdens het knagen verwisselen het altijd met iets lekkers.

Na de operatie is ons opgevallen hoe ze in een positieve manier aan het herstellen is. Ze wil weer spelen. In het begin wilde ze dit alleen in haar eentje, of mochten wij het speeltje alleen weggooien zodat ze er achter aan kon rennen. haar manier van spelen is gek. Ze gooit het in de lucht om het vervolgens weer te pakken en weer in de lucht te gooien. Het is geweldig om te zien!

Sinds ze weer een stuk beter is, gaat ze met stappen voor uit. Chiyo wil weer spelen en wij mogen zelfs mee spelen! Ze vertrouwd ons genoeg om veilig bij ons te zitten als zij in een vreemde omgeving is. In het begin wist ze volgens mij niet zo goed wat ze met ons aan moest. Maar langzaam aan begint ze ons steeds meer te vertrouwen. Ze komt als we haar roepen (vooral voor een snoepje). Snachts als ze in paniek is, staat ze bij mijn bed. Een teken dat ze toenadering en steun zoekt van ons. Ze vertrouwd ons dus!

IMG_7563

Heerlijk die frustraties even weg bijten!

Advertentie

2 gedachtes over “Grote Stappen Vooruit

 1. Wat vervelend dat Chiyo zo bang is voor vuurwerk! Abba vindt het maar vervelend dat zo’n knal haar uit haar middagslaapje wekt, dat is weer het andere uiterste haha. Als je bang bent dat er stukjes rubber van speeltjes afkomen, dan kun je ook eens aan een hertengewei denken, of is dat het “bot” op de laatste foto? De speeltjes van Zogoflex zijn ook geweldig kauwspul. Ik heb er een berichtje op mijn blog over geschreven. Succes vanavond!

  Like

  • Het “bot” op de laatste foto is een koeien “strot”. Iets waar Chiyo helemaal gek op is! Toch maar eens kijken naar de hertengeweien. Heb vaak overwogen ze te kopen, maar nooit gedaan. Bedankt voor de tip! Ik ga zeker kijken naar de speeltjes van Zogoflex!
   Oh, en de beste wensen voor 2015 voor jullie en Abba! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s